Juichen voor de buis: clash met Liverpool, ook Genk, Gent en Club Brugge

Juichen voor de buis: clash met Liverpool, ook Genk, Gent en Club Brugge

11-12-2023 17:30 Laatste update: 14-12-2023 22:13
3

Het belooft een gedenkwaardige week te worden voor het Belgische clubvoetbal. Op minder dan 24 uur tijd reizen zowel FC Barcelona als Liverpool FC naar ons land af om hun laatste groepsduel te betwisten. Blokkeer de agenda dus alvast! VoetbalPrimeur.be gidst je doorheen het voetbal-tv-landschap.

Of er ook memorabele prestaties van zullen komen, valt nog even af te wachten, maar met Barça en Liverpool strijken twee absolute grootmachten uit het Europese voetbal in België neer. Woensdagavond mag Royal Antwerp FC het goede voorbeeld proberen geven. Terwijl het zelf al uitgeschakeld is, hebben de reeds geplaatste Blaugrana nog een puntje nodig om mathematisch zeker te zijn van groepswinst. Vanaf 20u35 kan je de Antwerpse jacht op een stunt volgen op VTM2.

Een dag later eist niet Antwerpen, maar Brussel de schijnwerpers op. In tegenstelling tot The Great Old heeft Union Saint-Gilloise wél nog sportieve redenen om een historische zege te boeken. Bij winst tegen Liverpool (al zeker van de eerste plek) maakt het nog kans op een ticketje voor de tussenronde in de Europa League. Het kan echter ook een veel somberder scenario worden: als alles tegenzit, eindigt de koploper uit de JPL pas als vierde in haar poule en is het Europees uitgeteld. 

Datzelfde geldt voor KRC Genk. De Limburgers hebben op speeldag 5 van de Conference League een bijzonder slechte zaak gedaan. Donderdag moeten ze in de eerste plaats zelf winnen van Cukaricki én tegelijk hopen dat Fiorentina haar plicht doet in Ferencvaros. Dan hoeven Club Brugge en KAA Gent zich minder zorgen te maken. Beide ploegen komen sowieso na Nieuwjaar terug, al kunnen ze hun leidersplaats nog verliezen.

De tv-planning voor de Belgische clubs op donderdag:

* Union - Liverpool: vanaf 18u25 op VRT Canvas
* Genk - Cukaricki: vanaf 18u40 op Play Sports 1
* Club Brugge - Bodo/Glimt: vanaf 20u50 op Play 5
* Maccabi Tel Aviv - Gent: vanaf 20u55 op Play Sports 1