KAA Gent doet haasje over met Antwerp na simpele zege tegen RWDM

09-12-2023 22:40
9

Na drie gelijke spelen op een rij heeft KAA Gent nog eens weten winnen. Het kende weinig tot geen moeite met RWDM, dat nooit een vuist kon maken tegen de Buffalo's. Het werd 4-0.

Na de overwinning van Royal Antwerp FC had KAA Gent (tijdelijk) de derde plek in de stand verloren en moest het dus punten sprokkelen tegen RWDM, dat zelf wel wat punten kon gebruiken. De thuisploeg had de schaapjes al echter snel helemaal op het droge.

De Buffalo's waren alomtegenwoordig in die eerste helft en zagen dat na een half uur voetballen uiteindelijk ook beloond worden via Hugo Cuypers, die na een handvol kansen de openingstreffer scoorde. Het duel was nog voor rust al helemaal beslist na de 2-0 van Hyun-seok Hong tegen een onmondig RWDM.

Ook in de tweede helft bleef Gent baas en zocht het naarstig naar een derde treffer. Grote kansen kwamen daar niet van, terwijl RWDM bijzonder onmondig bleef en Davy Roef nooit echt aan het werk wist te zetten.

De grote kansen bleven uit, Orban wist maar geen doelpunt te vinden, maar dat deed zijn vervanger Tarik Tissoudali wel. In het slot zorgde hij voor de 3-0. Het werd zelfs nog 4-0 nadat Julien De Sart in het slot een penalty kon benutten. Daardoor springt Gent weer naar de derde plek in de stand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.