Defour wijst naar oorzaken vertrek KV Mechelen: “Te veel naar spelers geluisterd”

Defour wijst naar oorzaken vertrek KV Mechelen: “Te veel naar spelers geluisterd”

09-12-2023 09:46

Steven Defour werd een maand geleden de laan uitgestuurd bij KV Mechelen na de mindere prestaties in de competitie en de bekeruitschakeling tegen Knokke. De ex-Rode Duivel sprak met Het Nieuwsblad.

Defour werd ontslagen bij KV Mechelen, maar de voormalige middenvelder zag dat helemaal niet aankomen. Vooral van Frank Lagast en Tim Matthys had hij meer steun verwacht. “Ja. Ik had van bepaalde mensen iets meer steun en krediet verwacht. Het is jammer dat dat niet is gebeurd. Maar niet alleen zij (Lagast en Matthys, red.). Oók de mensen die al langer in het bestuur zitten. Ik vind het jammer dat de rust niet wat langer is bewaard.”

Ook laat Defour zich uit over de mogelijke oorzaken van zijn ontslag. “Dat ik te veel inspraak heb gegeven aan de spelers. Of dat ik te veel naar de spelers luisterde, laat het mij zo formuleren. Ik zag een aantal dingen anders dan zij. Die had ik veel meer moeten doorduwen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.