Cercle-coach Muslic voor duel tegen Antwerp: We wonnen toch ook tegen KAA Gent

Cercle-coach Muslic voor duel tegen Antwerp: "We wonnen toch ook tegen KAA Gent"

08-12-2023 18:09

Zaterdagnamiddag neemt Cercle Brugge het in eigen huis op tegen Royal Antwerp FC op speeldag 17 in de Jupiler Pro League. Cercle-coach Miron Muslic blikt op zijn persconferentie vooruit naar de wedstrijd.

Muslic wil naar eigen zeggen georganiseerd en geconcentreerd voetbal zien bij zijn team. "We hebben een plan. Antwerp is zowel defensief als offensief sterk met de kwaliteiten van onder andere Toby Alderweireld, Michel-Ange Balikwisha en Vincent Janssen. Wij hebben de wapens om daar iets tegenover te zetten. Maar als we offensief denken moeten we opletten voor hun omschakeling", aldus Muslic.

Zo ziet de Cercle-coach toch mogelijkheden om een resultaat te halen. "We deden het onlangs toch ook tegen KAA Gent, wat toch ook een topteam is”, zegt Muslic. “Het is een grote taak om de drie punten thuis te houden, maar daar houden wij wel van", klinkt hij vastberaden.

Qua scorend vermogen ziet Muslic dat die druk vooral op de schouders van Kévin Denkey blijft liggen. "Daar zie je dat het beter kan. Denkey doet het fantastisch met zijn elf doelpunten, maar de tweede staat op twee doelpunten. Alle topploegen rekenen niet op één iemand om de doelpunten te maken. Er zijn voldoende kansen bij de andere aanvallers maar ze zijn jong. We moeten geduldig zijn met hen, zoals we met Kévin waren in het verleden", besluit de Cercle-coach.

Cercle staat voor het duel tegen Antwerp zesde in de rangschikking. De vereniging heeft 25 punten na 16 speeldagen. Antwerp doet iets beter en heeft 27 punten, goed voor een vierde plek in de stand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.