STVV springt over Standard na vlotte winst tegen KV Mechelen

STVV springt over Standard na vlotte winst tegen KV Mechelen

03-12-2023 17:50
5

STVV mag zich (voorlopig) de nummer acht in de JPL noemen. Op bezoek bij KV Mechelen deden de Kanaries een goede zaak door de drie punten te pakken. Mede dankzij uitblinker Aboubakary Koita haalde het vlot met 0-2.

In de buik van de Jupiler Pro League mocht KV Mechelen STVV ontvangen. Twee ploegen die in het klassement dicht bij elkaar stonden en dan ook een bijzonder goede zaak konden doen. Dat had men bij STVV begrepen, dat het best uit de startblokken kwam.

We waren slechts vijf minuten ver of de bezoekers konden al vieren. Wie anders dan topschutter Aboubakary Koita kon met zijn elfde van het seizoen scoren. Eerst mikte hij een vrije trap nog in de muur, maar Gaëtan Coucke was bij de tweede poging kansloos.

KV Mechelen zocht wel naar een antwoord, maar een gaatje vinden in de jonge Truiense defensie zat er niet in. Het was STVV dat kon scoren. Opnieuw was Koita gevaarlijk. De aanvaller raakte de paal, waarna Ito net voor rust er nog 0-2 van kon maken.

Ook in de tweede helft bleef STVV aanvankelijk baas en maakte het zo stilaan zelfs aanspraak op een derde treffer. Die kwam er niet meteen en het voetballen werd er ook niet makkelijker op na de aanhoudende sneeuwval in Mechelen. Een doelpunt viel er dan ook niet meer.

Door de zege springt STVV over Standard naar de achtste plek en telt het drie punten minder dan nummer zes KRC Genk. KV Mechelen heeft vier punten minder dan STVV en staat op de tiende plek.