De Roeck zag Westerlo veel kansen verzamelen: Zij waren gewoon heel efficiënt

De Roeck zag Westerlo veel kansen verzamelen: "Zij waren gewoon heel efficiënt"

02-12-2023 12:26
5

KVC Westerlo kijkt het voetbalweekend met lede ogen tegemoet. Zelf kon het vrijdagavond geen punten sprokkelen tegen RSC Anderlecht: 1-3. Een schande is dat niet, als voorlaatste tegen een ploeg uit de top-drie, maar toch zat er volgens Jonas De Roeck meer in.

Anderlecht was behoorlijk dominant in het Kuipje en dwong een pak uitgespeelde kansen af, maar de Westerlo-trainer zag dat enigszins anders. Volgens hem had ook de thuisploeg meer moeten scoren. "We hebben voldoende kansen gecreëerd en moeten scherper zijn op de sleutelmomenten in de wedstrijd. Soms maken we het ons moeilijker dan het moet", verwijst hij bij Sporza waarschijnlijk naar het matige uitvoetballen van zijn achterhoede.

De Roeck blijft geloven in de kwaliteit van zijn elftal. "Met momenten hebben we getoond dat we een goede ploeg zijn, die het Anderlecht moeilijk kan maken", beweert hij. Westerlo hoeft zich dan ook niet te schamen voor haar prestatie, klinkt het. "We hebben bijna evenveel doelpogingen als Anderlecht, maar zij waren gewoon heel efficiënt." 

Aan het einde van de dag blijft Westerlo wel op negen punten staan in de Jupiler Pro League. Het zou best kunnen dat het zaterdagavond al de rode lantaarn om de nek gehangen krijgt. KV Kortrijk, de enige ploeg die nog achter Westerlo staat, komt namelijk in actie op het veld van KAS Eupen. Als De Kerels daar winnen, spelen ze haasje-over.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.