Anderlecht wint probleemloos van Westerlo bij comeback Verschaeren

01-12-2023 22:38 Laatste update: 22:47
79

Speeldag 16 van de Jupiler Pro League werd afgetrapt door Westerlo en Anderlecht. Uiteindelijk won paars-wit probleemloos met 1-3.

De beginfase was voor Anderlecht en dat werd na drie kansen ook beloond. Dreyer trapte de bal mooi voorbij Sinan Bolat tegen de netten. Even later wilde Anderlecht een penalty na vermeend handspel in de zestien, maar het protest werd weggewuifd.

Raman kreeg een grote kans, maar Bolat ging goed plat. Vervolgens kwam Westerlo meer en meer opzetten. Augustinsson moest een bal van de lijn redden en Schmeichel hield zijn netten schoon met een dubbele redding. Uiteindelijk bleef de ruststand bij 0-1.

In de tweede helft meteen een dubbele Deense kans voor Anderlecht. Eerst Dolberg die via een deviatie de lat trof en vervolgens was het Delaney die in de handen van Bolat knalde. Na een corner van Anderlecht was er even een VAR-check voor penalty, maar uiteindelijk werd er niets gegeven.

De kansen stapelden zich op voor Anderlecht, maar Dreyer en Raman konden de 100% kansen niet benutten. Twintig minuten voor tijd kwam Yari Verschaeren in het veld voor Raman, een terugkeer na zijn zware blessure en acht maanden afwezigheid. Niet veel later stond de 0-2 op het bord. Thomas Delaney maakte zijn eerste in het shirt van Anderlecht.

Verschaeren oogde fris en had enkele knappe acties in huis. Het was echter Dolberg die de kers op de taart kon zetten voor Anderlecht. De Deen legde de 0-3 simpel in het hoekje. In de slotfase zorgde Bos nog met een kopbaldoelpunt voor de eerredder en de 1-3 eindstand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.