Van Bommel kan terug op drietal rekenen voor duel met Antwerp tegen OHL

Van Bommel kan terug op drietal rekenen voor duel met Antwerp tegen OHL

01-12-2023 16:21

Zaterdagavond neemt Royal Antwerp FC het op tegen Oud-Heverlee Leuven op speeldag zestien van de Jupiler Pro League. Tijdens de persconferentie had Mark van Bommel goed nieuws voor de Antwerp-supporters wat de selectie betreft.

Van Bommel gaf aan dat zowel Rode Duivel Mandela Keita, als Ritchie De Laet en Sam Vines opnieuw inzetbaar zijn bij The Great Old. Zij ontbraken alle drie bij de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, dat verloren werd met 1-0.

OHL staat op twee na laatste en kon slechts 3 op 21 pakken. Toch wil de Antwerp-coach de Leuvenaren niet onderschatten. "De kans is groot dat we op een muur gaan botsen", citeert Het Laatste Nieuws van Bommel. "Ik heb al verschillende systemen en patronen gezien. Garcia is volgens mij nog op zoek naar de juiste formatie, dat is ook niet makkelijk als je middenin een seizoen bij een club komt", voegt hij toe.

Ondanks hij een muur verwacht, gelooft van Bommel dat ze bij Antwerp daarmee kunnen omgaan. "Vaak dwingen we een tegenstander achteruit. Dat beheersen we steeds beter, tegen zo’n muur spelen. We worden stabieler aan de bal maar moeten wel zo snel mogelijk zien te scoren", besluit van Bommel.

Antwerp staat na vijftien speeldagen op de vijfde plek in de Jupiler Pro League met 24 punten. Oud-Heverlee Leuven moet echter vechten tegen de degradatie en staat veertiende met twaalf punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.