Antwerp-concurrent Barcelona met nieuws over Gavi: 'Hij is succesvol geopereerd'

Antwerp-concurrent Barcelona met nieuws over Gavi: 'Hij is succesvol geopereerd'

28-11-2023 15:40 Laatste update: 16:31

Gavi heeft dinsdag een succesvolle operatie ondergaan aan de gescheurde voorste kruisband van zijn rechterknie. De Spaans international heeft ook zijn meniscus laten hechter, waardoor hij zich nu vol kan focussen op zijn herstel.

Gavi zal nu maandenlang moeten revalideren. De negentienjarige middenvelder raakte geblesseerd tijdens een wedstrijd in de EK-kwalificatie, tegen Georgië (3-1). Het talent komt hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen. Ook het EK in 2024 lijkt aan zijn neus voorbij te gaan.

Barcelona meldt ook dat aanvoerder Sergi Roberto weer fit is en woensdagavond kan spelen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto. Hij stond enkele weken langs de kant met een spierblessure. Marc-André ter Stegen is nog niet van de partij. De Duitse doelman kampt met rugklachten. Doordat beide spelers afgelopen weekend afwezig waren, droeg Frenkie de Jong de aanvoerdersband tegen Rayo Vallecano (1-1).
 
FC Barcelona speelt woensdagavond om 21:00 uur thuis tegen Porto. Beide ploegen hebben negen punten uit vier wedstrijden. Royal Antwerp FC staat onderaan met 0 punten, maar maakt theoretisch nog kans om te overwinteren als de ploeg van Mark van Bommel met 2 doelpunten verschil van Shaktar Donetsk wint.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.