Club Brugge is dé teleurstelling van de heenronde dit seizoen

"Club Brugge is dé teleurstelling van de heenronde dit seizoen"

27-11-2023 20:46
30

Club Brugge wist afgelopen zondag te winnen en haalde het met 0-1 van Oud-Heverlee Leuven. Toch konden de Bruggelingen niet helemaal overtuigen. Peter Vandenbempt is dan ook streng voor de Bruggelingen.

Met een zevende plek in de stand mag Club Brugge niet spreken van een geslaagd seizoensbegin. Blauw-Zwart hoopte dit jaar opnieuw mee te kunnen strijden voor de titel, maar lijkt er naast te gaan grijpen. De eerste vaststelling van de heenronde is dat Club Brugge zonder meer dé teleurstelling is, voor het tweede jaar op een rij eigenlijk", zegt Vandenbempt bij Sporza.

Dat ook Ronny Deila niet voor verbetering heeft kunnen zorgen, begrijpt Vandenbempt dan ook niet. Volgens hem had Blauw-Zwart zeker hoger moeten staan in het klassement. "Met dit spelersmateriaal dit niveau halen en zo weinig punten - het staat pas 7e - is, ondanks een goede Europese campagne, gewoon slecht gedaan", klinkt het.

Een titel halen, lijkt moeilijk. Al vindt Vandenbempt niet dat Club Brugge de hoop ook al helemaal moet opgeven. "Gelukkig voor Club Brugge is nog alles mogelijk", besluit hij. Blauw-Zwart telt momenteel één punt minder dan KRC Genk en Royal Antwerp FC en inmiddels ook al twaalf punten minder dan leider Union.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.