“Kritiek op Riemer? Anderlecht staat momenteel tweede in de competitie”

“Kritiek op Riemer? Anderlecht staat momenteel tweede in de competitie”

27-11-2023 11:02
18

RSC Anderlecht wist zondag in de laatste minuten de Brusselse derby te winnen. RWDM was eraan voor de moeite toen Luis Vazquez in de toegevoegde tijd de 2-1 binnen legde. Bij Complètement Foot blikken de analisten van RTBF terug op de partij.

Analist Clément Tainmont gelooft dat Anderlecht een verdiende winnaar was. Hij merkte op dat RWDM een hele wedstrijd knap verdedigde, maar Anderlecht kreeg dan toch wat het verdiende. “Anderlecht was erg sterk in de transities, vooral na Xavier Mercier de score opende."

"Anderlecht werd beloond tegen het lage blok van Molenbeek. Ze waren in staat om oplossingen te vinden”, gaat Tainmont verder. “Op karakter weten ze dingen te bedenken. Je kunt kritiek hebben op Riemer wat je wilt, maar ze staan momenteel tweede in de competitie”, merkt de analist op. 

Hij besluit met de breedte van de kern bij Anderlecht. "Ze hebben aan alle kanten internationals die veel ervaring hebben. Dat is belangrijk als het gaat om het managen van wedstrijden en emoties”, aldus Tainmont. “Ze kunnen spelers inbrengen die hun kwaliteiten en creativiteit in de zone van de waarheid kunnen gebruiken.”