Anderlecht straks lachende derde? Gent en Union delen de punten

Anderlecht straks lachende derde? Gent en Union delen de punten

26-11-2023 15:24 Laatste update: 15:36
26

De topper van de 15e speeldag van de Jupiler Pro League was aangenaam om te volgen, maar leverde geen winnaar op. KAA Gent en Union deelden de punten, 1-1.

Vanhaezebrouck kon geen beroep doen op Hong en Brown. Er waren wel basisplaatsen voor onder meer Roef, Fofana en Gandelman. Orban begon bij de Buffalo's opnieuw op de bank. Bij Union greep Rodriguez langs een basisplaats. Ayensa mocht wel starten net zoals Castro-Montes tegen zijn ex-ploeg.

Gent en Union maakte er meteen een wedstrijd van. Amoura pakte meteen geel na doorgaan op Roef. Tissoudali liet zich dan weer opmerken met een knap hoogstandje. De aanvaller van Gent ging ook voor een werelddoelpunt, maar zijn lob leverde geen goal op. Ook Amoura opende de score niet, ondanks dat hij een wenkende kopbalkans kreeg.

Naarmate de eerste heflt vorderde, kreeg Gent de match almaar meer in handen. Scoren bleek een lastige opdracht. Toen een bal van Tissoudali toch tegen de netten ging, was er sprake van buitenspel. Toen 0-0 de ruststand leek te worden gleed Machida – eerder ongelukkig – Samoise tegen de grond. De bal ging op de stip en De Sart pakte het cadeautje uit.


Union antwoordde na de rust en na 55 minuten knalde Puertas al de gelijkmaker op het bord. De Spanjaard nam met een afstandsschot Roef in de korte hoek te grazen. Gent moest even naar adem happen. Union kon zijn wil niet blijven opleggen.

Op een kwartier van het einde ging Tissoudali tegen de vlakte in de zestien van de tegenstander. D'Hondt legde de bal opnieuw op de stip, maar de VAR gaf terecht aan dat de verdedigers van Union de speler van Gent niet hadden aangetrapt. Een tweede strafschop kwam er niet.

Een winnaar kwam er uiteindelijk ook niet. Beide ploegen kregen nog kansen, maar het bleef bij 1-1. Een resultaat dat RSC Anderlecht en de rest van de concurrentie waarschijnlijk niet erg vinden. Union is nu de leider met 35 punten. Daarna volgen Anderlecht - dat op zondag nog tegen RWDM speelt - en KAA Gent met 28 punten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.