Charleroi wint thriller van Westerlo, belangrijke drie punten voor De Zebra's

25-11-2023 20:17 Laatste update: 20:49
4

Sporting Charleroi heeft een belangrijke overwinning geboekt in de kelder van de Jupiler Pro League. De wedstrijd bleek een thriller, Charleroi scoorde in de 96e minuut het winnende doelpunt. De match eindigde in een 3-2 overwinning voor De Zebra's. Namens De Kemphanen scoorde Nicolas Madsen en Griffin Yow. Namens Charleroi kwamen Daan Heymans, Oday Dabbagh en Youssuf Sylla tot scoren.

Sporting Charleroi kreeg KVC Westerlo op bezoek, voor beide teams een zeer belangrijke match in de kelder van de Jupiler Pro League. In de beginfase van de match nam Charleroi direct het initiatief, de ploeg van hoofdtrainer Felice Mazzu wilde direct laten weten dat er weinig te halen viel voor Westerlo.

Toch was het Westerlo dat op voorsprong kwam. In de 24e minuut maakte Madsen zijn vijfde doelpunt voor Westerlo. Een fraaie aanval van Westerlo bereikte uiteindelijk Madsen die met een knap afstandsschot doelman Koffi verschalkte.

In de volgende fase van de match ging het op en neer tussen de beide ploegen. De ruimtes werden groter en dit resulteerde in kansen over en weer. Het lukte Charleroi niet meer om voor de rust op gelijke hoogte te komen, Westerlo ging met een nipte voorsprong de rust in.

Het was opvallend genoeg Westerlo dat het beste uit de kleedkamers kwam. De ploeg van hoofdtrainer Jonas De Roeck eiste het balbezit op. Westerlo leek dicht bij de 0-2, maar het was Charleroi dat op gelijke hoogte kwam. In de 57e minuut kon Westerlo profiteren van balverlies van Reynolds. De bal komt bij Heymans terecht en met een diagonaal schot verschalkte Heymans doelman Bolat.

Tien minuten later is het opnieuw raak voor De Zebra’s. Dabbagh kapte zich vrij en wist schoot de bal langs doelman Bolat. De VAR controleerde nog op buitenspel, maar dit bleek niet het geval. In de 66e minuut kwam Charleroi op voorsprong.

In de laatste fase van de match nam Charleroi het heft in handen. Charleroi leek af te stevenen op een zeer belangrijke overwinning, totdat Westerlo toch nog de gelijkmaker wist te prikken. In de 91e minuut ging Van den Keybus er met de bal vandoor. Griffin Yow werd vervolgens bereikt en Yow schoot fraai de gelijkmaker binnen voor De Kemphanen.

Westerlo leek de gelukkige te zijn in de slotfase, maar er kwam toch nog Mazzu-time. In de absolute slotfase waren het De Zebra's die aan het langste eind trokken. Na een hoekschop bleef de bal hangen in de zestien van Westerlo. Invaller Sylla reageerde het snelst en kopte de bal binnen. Hiermee was de match in het voordeel van Charleroi beslist.