Club Brugge niet verbaasd door sterk Anderlecht: Dat kan succes opleveren

Club Brugge niet verbaasd door sterk Anderlecht: "Dat kan succes opleveren"

23-11-2023 22:33 Laatste update: 22:48
1

Na enkele moeilijke jaren lijkt RSC Anderlecht dit seizoen weer helemaal te gaan meestrijden voor de titel. De Brusselse club staat momenteel op een tweede plaats in de stand, maar dat verbaast Simon Mignolet niet.

Vorig seizoen eindigde Anderlecht slechts op de elfde plek en leek het ook deze campagne weer een droevig jaar te gaan krijgen. Daar kwam echter helemaal verandering in en onder Jesper Fredberg en Brian Riemer doet Anderlecht weer mee om de prijzen. De club investeerde dan ook stevig in de spelerskern en haalde enkele grote en dure namen in huis.

Dat Anderlecht het zo goed doet, verbaast Club Brugge-doelman Mignolet dan ook niet. "In juni misschien wel, maar op het einde van de transferperiode niet meer, hè. Als je ziet wat ze gehaald hebben", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Heel spectaculair is het voetbal van Anderlecht misschien niet, maar Mignolet weet dat dat ook niet hoeft om prijzen te pakken. En Anderlecht heeft volgens hem ook nog een voordeel op de andere Belgische topclubs. "Ze doen het met realisme en maturiteit. In de Jupiler Pro League kan dat succes opleveren, zeker als je geen Europees speelt", besluit hij.

Na veertien speeldagen staat Anderlecht op de tweede plek in de stand en telt het 28 punten, zes minder dan leider Union SG. Club Brugge heeft twintig punten weten pakken en staat op de zevende plek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.