Bale geeft Bellingham advies bij Real: 'Je moet marionet van de media zijn'

Bale geeft Bellingham advies bij Real: 'Je moet marionet van de media zijn'

16 november - 14:39
2

Gareth Bale heeft Real Madrid-ster Jude Bellingham opmerkelijk advies gegeven. De gepensioneerde Welshman zegt dat Bellingham zich 'als marionet van de Spaanse pers' moet laten gebruiken.

Bale was te gast bij de show A League of Their Own, waar hij de jonge Engelsman van advies voorzag. "Het belangrijkste is dat je het spel meespeelt", zei de oud-vleugelspeler. "Je moet doen wat de media willen. Je moet met ze praten en feitelijk hun marionet zijn, dan krijg je veel steun. Je zult veel Galácticos zien en zij doen allemaal wat de pers wil. Dat is allemaal onderdeel van het spel van Real Madrid."

Bale gaf ook aan dat hij daar juist niet zo goed mee om kon gaan en denkt dat daardoor zijn periode in Madrid uiteindelijk mislukte. "Daardoor was ik waarschijnlijk een beetje een tegenvaller. Ik wilde daar niet aan meedoen. Ik wilde gewoon voetballen en weer naar huis. Daardoor werd ik wat harder aangepakt. Dus mijn advies: speel dat spel gewoon mee. Sta ze gewoon te woord en zorg ervoor dat je Spaans spreekt. Dat soort dingen zijn belangrijk."

Zowel Bale als Bellingham werden voor zo'n honderd miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad gehaald. Bale vertrok in 2022 na negen seizoenen uit Spanje.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.