Zweden neemt 50-tal fans mee naar Azerbeidzjan: Helden zijn het, grote helden

Zweden neemt 50-tal fans mee naar Azerbeidzjan: "Helden zijn het, grote helden"

14 november - 23:46 Laatste update: 23:35
5

Voor voetbalminnend Zweden beloven het enkele bevreemdende dagen te worden. Exact één maand na de dodelijke aanslag op Zweedse supporters in Brussel, staat het land voor een kwalificatiewedstrijd in Azerbeidzjan. Bondscoach Janne Andersson had op zijn perspraatje lovende woorden over voor de meereizende toeschouwers.

Een trip naar Bakoe ondernemen, het is op zich al bewonderenswaardig, zeker aangezien er voor Zweden op sportief vlak niets meer op het spel staat. Reken daar nog eens de blijvende terreurdreiging bij én het feit dat Azerbeidzjan een grotendeels islamitisch land is. Niettemin zouden zo'n vijftig supporters de oversteek maken om hun nationale trots aan te moedigen.

Dat nieuws bracht emoties naar boven bij Andersson. "De mensen die mee naar Baku komen zijn helden, zeker omdat we ook niks meer hebben om voor te spelen. Helden zijn het, grote helden. Zo spijtig dat ze zo’n shit hebben moeten meemaken", noteerde Het NieuwsbladAangezien het dreigingsniveau nog steeds niet gezakt is, gelden er wel enkele maatregelen voor de Zweedse fans én bond. Zo mag niemand zich in de Zweedse kleuren tooien en zijn alle logo's verwijderd van de spelersbus.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.