Extra Time over zittende Schmeichel bij Gent – RSCA: Is een bekende truc

Extra Time over zittende Schmeichel bij Gent – RSCA: "Is een bekende truc"

14-11-2023 14:40
12

Kasper Schmeichel, de doelman van RSC Anderlecht, ging in de 80e minuut zitten voor een blessurebehandeling tijdens de match tegen KAA Gent. De match tussen De Buffalo’s en paars-wit eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bij Extra Time vroegen ze zich af of dit een slimmigheidje was, of een overtreffende trap van tijdrekken. Naast Extra Time stelde KAA Gent-hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck er ook al zijn vraagtekens bij en voormalig keeperstrainer Frank Boeckx kon dit bevestigen. 

Filip Joos startte de discussie over de zittende doelman. Schmeichel ging in de 80e minuut op de grond zitten voor een blessurebehandeling. “Is dat de overtreffende trap van tijdrekken? Of is het slim?”, citeert Sporza Joos.

Peter Vandenbempt reageerde dat dit fenomeen vaker voorkomt, toch was hij niet zeker dat dit ingestudeerd was bij Anderlecht. “Een doelman die gaat zitten omdat hij een seintje krijgt, dat is zeker al gebeurd. Of dat nu ook het geval was, weet ik niet”, aldus Vandenbempt.

Arnar Vidarsson is het eens met Vandenbempt. “Het is een bekende truc voor een trainer wanneer je wilt bijsturen. Een doelman moet immers nooit van het veld. Er wordt een signaal gegeven aan de doelman en dan kun je al je spelers naar de zijlijn roepen. Dat is niet zo moeilijk”, besluit Vidarsson.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.