Heisa rondom Vanhaezebrouck en Riemer: “Mijn collega was duidelijk niet bang”

Heisa rondom Vanhaezebrouck en Riemer: “Mijn collega was duidelijk niet bang”

12-11-2023 22:05
17

Hein Vanhaezebrouck en Brian Riemer gingen tijdens KAA GentRSC Anderlecht met elkaar in de clinch. De hoofdtrainer van De Buffalo’s en de hoofdtrainer van paars-wit kregen het langs de lijn met elkaar aan de stok. Vervolgens reageerden beiden op het akkefietje. De match eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

De situatie was als volgt: Sven Kums, de aanvoerder van Gent, kreeg een stevige beuk van Kasper Dolberg, de spits van Anderlecht. Vanhaezebrouck deed daarover zijn beklag en hield de bal vast. Riemer kwam vervolgens uit de dug-out gevlogen om de bal op te eisen.

Vanhaezebrouck zegt het volgende over de opmerkelijke situatie tijdens Gent – Anderlecht. “Vroeger waren er niet veel voetballers die op het veld zo naar mij kwamen toegestormd. De meesten hadden wat schrik, dus chapeau voor mijn collega. Mijn collega was duidelijk niet bang, want hij kwam op me afgevlogen uit zijn zone. Ik heb gewoon gezegd dat hij daar niet hoefde te zijn. Ik in mijn zone, hij in de zijne”, citeert Sporza Vanhaezebrouck.

 Vanhaezebrouck legt uit dat zijn aanvoerder van Gent op de grond lag en dat hij daarom nog de bal vasthield. Volgens Vanhaezebrouck moest Kums eerst verzorging krijgen. “Mijn collega was een beetje geïrriteerd, kan gebeuren”, aldus Vanhaezebrouck. Riemer reageerde hier als volgt op: “Ik wou gewoon de bal krijgen”, deelt Riemer.

Vanhaezebrouck sprong vervolgens weer in op de reactie van Riemer met de woorden “Good luck.” Riemer moest hierom lachen en zei het volgende. “Je ziet er sterk uit. Wie zou hier niet bang zijn voor Hein?”, deelde Riemer. Vanhaezebrouck sloot vervolgens af door te vertellen dat zijn opponenten vroeger op het veld vaak bang voor hem waren.