Coen na SL16 – Jong Genk: “Met deze mentaliteit komen we er niet”

Coen na SL16 – Jong Genk: “Met deze mentaliteit komen we er niet”

11-11-2023 16:22
5

Jelle Coen, de hoofdtrainer van Jong Genk, blikte terug op de 3-1 verliespartij van Jong Genk uit bij SL16. De jonkies van Standard staan na de overwinning nog steeds op de laatste plaats, maar het gat met Jong Genk bedraagt nog slechts twee punten.

Volgens Coen zat het niet goed met de mentaliteit bij Jong Genk tegen SL16. “Met deze mentaliteit komen we er niet. We waren niet constant. We vormden geen team. Er werd alleen langs de zijlijn gecoacht, maar niet op het terrein”, deelt Coen via Het Belang van Limburg.

Coen geeft verder aan dat er ook een gebrek is aan leiding binnen het veld bij Jong Genk. We moeten elkaar durven bijsturen en het ook zeggen als het niet goed is. Dat gebeurde niet”, meent de hoofdtrainer van Jong Genk.

Coen sluit af door te delen dat er vooral werd verloren doordat Jong Genk de basisprincipes niet volgde. “De simpele basisprincipes werden niet gevolgd. Dan is het gemakkelijk voor de tegenstander om alles met één lange bal te ontwrichten”, besluit Coen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.