Vanaken namens Club Brugge: “Derby tegen Cercle moet je altijd winnen”

Vanaken namens Club Brugge: “Derby tegen Cercle moet je altijd winnen”

11-11-2023 16:03 Laatste update: 16:20
25

Hans Vanaken, de aanvoerder van Club Brugge, blikt vooruit op de derby tegen Cercle Brugge. Zondagmiddag staat de Brugse derby op het programma, Vanaken verwacht geen geweldig voetbal tijdens de Jupiler Pro League-match.

Vanaken verwacht geen fantastisch voetbal tussen Club Brugge en Cercle Brugge. “Ik verwacht veel duels, geen geweldig voetbal en veel intensiteit. Maar Club Brugge is altíjd favoriet. En als we winnen, staan we opnieuw boven Cercle”, citeert Het Nieuwsblad Vanaken.

Vanaken gelooft dat het misschien beter is dat de match tussen Club Brugge en Cercle Brugge nu valt. “Het is misschien goed dat deze wedstrijd nu valt, wanneer wij in een mindere flow zitten. Als we meer energie en agressie tonen dan hen, zal onze kwaliteit altijd komen bovendrijven”, meent Vanaken.

Vanaken vertelt dat de druk bij Club Brugge niet hoger is dan anders. “Of we nu 19 of 15 punten hebben: een derby tegen Cercle moet je altijd winnen. We weten dat het voetbal nog niet geweldig is: het kan stukken beter. Maar in de periode dat we zitten, moeten we ook eens lelijk of saai kunnen winnen”, besluit Vanaken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.