Gehavend Antwerp kan weer niet winnen van FC Porto in de Youth League

07-11-2023 18:28

Royal Antwerp FC kon net als de heenmatch niet winnen van FC Porto in de Youth League. Porto maakte in de eerste 24 minuten met drie doelpunten het verschil. In de tweede helft was de match meer in evenwicht en de match eindigde in 3-1. Namens Antwerp wist Gerard Vandeplas het net te vinden.

Antwerp U19 moest het stellen zonder Robbe Doms, Zakaria Gueddar, Kyano Delaporte en Milan Smits, zij hadden allemaal last van een blessure. Milo Horemans en Eran Tuypens gingen mee met de A-ploeg, hierdoor moest hoofdtrainer Thomas Wils maar liefst zes spelers missen.

Porto sloeg in de beginfase direct toe tegen Antwerp, bij de derde grote kans was het Gonçalo Sousa die binnenkopte. Vervolgens was het Anhá Candé die in de 20e minuut het net vond. Van afstand schoot hij de bal laag in de hoek.

Porto had duidelijk geen last van blessuregevallen of spelers met andere verplichtingen. De 3-0 van Porto kwam via een vlotte combinatie over de grond. Rodrigo Mora was degene die uiteindelijk on afronden en de 3-0 op het scorebord zette.

In de tweede helft kon Antwerp zich meer laten gelden. Porto werd slordiger en er kwamen maar weinig kansen tussen beide ploegen. Vandeplas was degene die toch de ban brak voor Antwerp. De aanvaller draaide zich vrij en verschalkte vervolgens de doelman.

Door de verliespartij behaalt Antwerp een 0 op 12. Over drie weken is Shakhtar Donetsk de tegenstander, dan krijgt Antwerp opnieuw de kans om punten te pakken.