Degryse over Deila: “Kan vroeg of laat rekening gepresenteerd krijgen”

Degryse over Deila: “Kan vroeg of laat rekening gepresenteerd krijgen”

06-11-2023 08:46 Laatste update: 08:54
100

Club Brugge verloor op het veld van Union SG. Naar goede gewoonte analyseert Marc Degryse de afgelopen speeldag van de Jupiler Pro League tegenover Het Laatste Nieuws. De topper tussen Union en Club kwam uitgebreid aan bod.

Degryse ziet dat Club Brugge moeilijk punten buitenhuis pakt. “Union is veel meer een ploeg dan Club. Brugge voetbalde alsof er hen niks kon gebeuren. Terwijl ze nu in de laatste vijf wedstrijden op verplaatsing slechts één op vijftien pakken.”

De analist wijst ook naar Ronny Deila. ”Dat begint al met trainer Deila die de verkeerde strijd aangaat met de buitenwereld. Hij maakt zich keer op keer nerveus over de commentaren en vindt het niet zo slecht als de buitenwereld laat uitschijnen. Maar het is wél slecht.”

Degryse waarschuwt Deila ook. “Over de verdediging val ik in herhaling. Of je wil het niet zien, of je ziet het niet of je zoekt geen oplossing. Mechele en Spileers zijn beiden te traag met ruimte in de rug of tegen snelle jongens. Het is onvoldoende en Deila blijft dat negeren. Als hij zijn kop in het zand blijft steken, krijgt hij vroeg of laat de rekening gepresenteerd.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)