Moris na winst Union: “Fysiek en mentaal moeilijk om terug te komen”

Moris na winst Union: “Fysiek en mentaal moeilijk om terug te komen”

30-10-2023 13:16 Laatste update: 13:18

Union Saint-Gilloise heeft Westerlo verslagen met 1-3 en staat op die manier alleen op kop van het klassement. De Brusselse ploeg kwam opnieuw van een achterstand, maar wist het tij te keren. Anthony Moris reageert in RTBF.

"Fysiek en mentaal is het moeilijk om terug te komen”, klinkt het bij Moris, die het heeft over de achterstand die ze moesten wegwerken. "Je komt tegen een team van Westerlo dat onderaan staat, maar kwaliteit heeft”, gaat Moris verder. 

“Je ziet een zekere maturiteit in onze ploeg, een rustige kracht. We raken niet in paniek, zelfs niet als we een doelpunt tegen krijgen”, is Moris zichtbaar tevreden. Moris gelooft dat er een zekere structuur in hun gameplan zit. De laatste wedstrijden gaven hen vertrouwen en er heerst een geloof dat ze het elk moment kunnen omdraaien.

Union alleen op kop … "Dat is niet slecht”, gaat Moris verder. "Ik wil het niet vergelijken met andere jaren. Wat echt belangrijk is, is dat het niveau niet beperkt is tot elf of twaalf spelers. Dit jaar gebruiken we ongeveer twintig spelers”, merkt de keeper op. “En dan hebben we het nog niet eens over de afwezigen Nilsson en Rodriguez. Dat betekent dat er diepte in de kern zit en dat iedereen er tot het einde bij betrokken zal zijn."