Bellingham blinkt uit en beslist El Clásico, Real Madrid verslaat Barcelona

28-10-2023 18:16
6

Real Madrid was lang de mindere partij in El Clásico, maar heeft in extremis toch nog gewonnen van aartsrivaal FC Barcelona. Jude Bellingham nam De Koninklijke persoonlijk bij de hand met een geweldige goal van afstand en een doelpunt in blessuretijd. Zo eindigde het duel in 1-2.

Barcelona, zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, en Real Madrid werkten zaterdag de eerste Clásico van het seizoen af in het Olympisch Stadion Lluís Companys. In dat stadion speelt Barcelona dit seizoen door de verbouwingen in Camp Nou. Na iets meer dan vijf minuten konden de fans van de thuisploeg al juichen: in zijn eerste Clásico profiteerde Ilkay Gündogan van geklungel in de Real Madrid-achterhoede, waardoor hij doelman Kepa kon passeren.

De Koninklijke moest daardoor vanaf het begin al in de achtervolging. De bezoekers speelden echter niets klaar in het restant van de eerste helft, terwijl Barça wel wat goede mogelijkheden kreeg op een verdubbeling van de marge. Desondanks stond het bij rust nog steeds 1-0. Enkele minuten na het begin van de tweede helft, was Barcelona weer dicht bij de 2-0. Iñigo Martínez kopte de bal op de paal, terwijl Ronald Araújo in de rebound nog bijna scoorde.

Ondertussen liet Bellingham steeds meer van zich horen aan Madrileense zijde: de middenvelder leek op weg naar een grote kans, maar stuitte op Gavi. Daarna probeerde hij doelman Marc-André ter Stegen te verrassen met een poging van afstand, wat in de eerste instantie niet lukte. Eén minuut na zijn eerste schot van afstand, besloot Bellingham het weer te proberen. Deze keer met succes: de miljoenenaanwinst schoot de bal hard achter Ter Stegen, die niets meer kon doen dan de bal licht toucheren: 1-1.

Na de fraaie gelijkmaker stonden er nog ruim twintig minuten op de klok. In die tijd zochten beide ploegen naar de winnende treffer, die ook nog viel: in blessuretijd werkte Bellingham de 1-2 tegen de touwen. Daardoor wint Real de eerste Clásico van het seizoen. De Koninklijke gaat nu aan kop in de Spaanse competitie, terwijl Barcelona derde staat.