Alderweireld laat deur op een kier bij Rode Duivels: Maar ik verdien het niet

Alderweireld laat deur op een kier bij Rode Duivels: "Maar ik verdien het niet"

25-10-2023 10:21 Laatste update: 10:40
18

Toby Alderweireld neemt het woensdagavond met Royal Antwerp FC op tegen FC Porto in de groepsfase van de Champions league. Voorafgaand het duel kreeg de Antwerpse kapitein nog maar eens de vraag of hij een terugkeer bij de Rode Duivels uitsluit. De centrale verdediger laat de deur op een kier. 

Alderweireld geeft allereerst aan dat zijn focus op Antwerp ligt. "Ik heb voor mijn club gekozen. Het vele reizen, de vele wedstrijden, ik wil alles geven voor Antwerp. September, oktober, november is een hele zware periode en mocht ik geblesseerd raken zou dat ten koste zijn van Antwerp", citeert Het Laatste Nieuws de centrale verdediger.

Al geeft hij toe dat het kriebelt wanneer hij de nationale ploeg ziet spelen. "Ik denk dat ik ook laat zien dat ik het niveau nog aankan. Maar het zou te makkelijk zijn om nu terug te keren en ik verdien het eigenlijk ook niet om het EK te spelen, want ik heb geen aandeel in de kwalificatie".

Alderweireld laat de deur dus op een kier met deze reactie, iets wat hij naar eigen zeggen ook beseft. "Mocht de bondscoach het mij in maart nog eens vragen, zal ik moeilijk ‘neen’ kunnen zeggen. Maar nogmaals vind ik niet dat ik het verdien", besluit Alderweireld.