Boucaut bekijkt fases Standard-Anderlecht: “Dit was een correcte VAR-interventie”

Boucaut bekijkt fases Standard-Anderlecht: “Dit was een correcte VAR-interventie”

24-10-2023 17:34
8

Standard-Anderlecht zorgde voor een hoop spektakel. Naast een spannend en boeiend wedstrijdverloop, waren er ook een aantal beslissingen van de scheidsrechters die opvielen. Alexandre Boucaut werpt een blik op een aantal fases.

Boucaut analyseerde de controversiële fases van speeldag 11 van de Pro League. En in het bijzonder die van de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht. Standard-Anderlecht stond misschien wel bol van de handbalfases. Boucaut herinnert om te beginnen nog eens de regel in La Tribune.

"Het is een overtreding als een speler de bal aanraakt met zijn arm of hand wanneer hij het oppervlak kunstmatig vergroot”, stelt Boucaut. Als de positie van de arm of hand niet het gevolg is van de beweging van zijn lichaam, dan wordt deze fase gezien als handbal. 

"Ik denk dat we kunnen concluderen dat Leoni het lichaamsoppervlak kunstmatig vergrootte”, geeft Boucaut aan. “Dit is een correcte VAR-interventie. Als we dit doelpunt niet annuleren, zal er controverse ontstaan aan de andere kant. We zitten niet in de grijze zone, de arm is ver genoeg uit de weg".

In het geval van Isaac Hayden gelooft Boucaut dat dit niet het geval was. "In dit geval denk ik niet dat hij het oppervlak van zijn lichaam kunstmatig heeft vergroot. Er is niet genoeg ruimte voor een bal om tussen de arm en de borst door te gaan”, besluit Boucaut.