Clement over Dessers bij Rangers: ‘Zag hem beter spelen bij Feyenoord dan Genk'

Clement over Dessers bij Rangers: ‘Zag hem beter spelen bij Feyenoord dan Genk'

18-10-2023 11:12 Laatste update: 13:29
2

Philippe Clement werd dinsdagmiddag voorgesteld aan de pers als de nieuwe trainer van Rangers FC. De 49-jarige zei dat hij “bijzonder blij was om hier te zijn, in het iconische Ibrox Stadium, met een club die veel supporters heeft".

Na acht competitiewedstrijden heeft Rangers al zeven punten achterstand op Celtic, de grote rivaal. Clement geeft toe dat hij aan een stevige opgave is begonnen. Hij gelooft dan ook dat het vooral belangrijk is om de komende weken en maanden op zichzelf te concentreren. 

Voordat hij bij Rangers kwam, sprak Clement met Thomas Buffel, die van 2005 tot 2008 voor de club speelde. "Thomas vertelde me een aantal zeer positieve dingen over de club”, geeft Clement aan op de persconferentie, geciteerd door RTBF. “Hij had er een fantastische tijd en vertelde me dat het een geweldige club voor mij zou zijn. Thomas weet dat ik er alles aan zal doen om te winnen en dat is de mentaliteit die de club nodig heeft. Hij vertelde me ook dat de steun van de fans fantastisch was.”

Verder hoopt de coach om ook Cyriel Dessers te motiveren, die een moeilijke start heeft in Glasgow. "Ik heb Cyriel beter zien spelen bij Feyenoord dan bij Genk en hier bij Rangers”, geeft Clement toe. “We moeten met hem werken. Maar het is niet omdat hij Belg is dat hij meer aandacht krijgt. Alle spelers worden op dezelfde manier behandeld.”