'Omstreden scheidsrechter Lahoz kan voorzitter van Spaanse voetbalbond worden'

'Omstreden scheidsrechter Lahoz kan voorzitter van Spaanse voetbalbond worden'

17-10-2023 21:45
2

Opmerkelijk nieuws uit Spanje: Antonio Mateu Lahoz ligt momenteel op pole position om de nieuwe voorzitter van de Spaanse voetbalbond te worden. De voormalig arbiter, die regelmatig onder vuur lag, moet de veelbesproken Luis Rubiales op gaan volgen. Dat meldt Marca.

Rubiales is recent opgestapt als voorzitter van de Spaanse bond. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij speelster Jennifer Hermoso tegen haar wil op haar mond kuste, waardoor een grote rel in Spanje ontstond. In de zoektocht naar een nieuwe voorzitter zijn de Spanjaarden dus uitgekomen bij een verrassende naam: Lahoz.

Lahoz stopte eerder dit kalenderjaar als scheidsrechter. In Spanje lag hij wegens enkele omstreden optredens onder vuur. Zo deelde hij vlak na het WK, bij de derby tussen FC Barcelona en Espanyol, maar liefst vijftien keer geel en twee keer rood uit.

Volgens Marca is Lahoz momenteel 'groot favoriet' om de nieuwe bondsvoorzitter te worden in Spanje. De oud-arbiter wordt namelijk door meerdere partijen gesteund. Het duurt echter nog even voordat Lahoz duidelijkheid krijgt: in maart 2024 zal de formele verkiezing voor de nieuwe bondsvoorzitter gehouden worden.