Franse speler moest lachen in minuut stilte: Dit schaadt mijn opvoeding

Franse speler moest lachen in minuut stilte: "Dit schaadt mijn opvoeding"

16-10-2023 19:18
1

Jean-Clair Todibo heeft gereageerd op de commotie omtrent zijn persoon. De international van Frankrijk moest afgelopen vrijdag, voorafgaand aan het duel met Oranje, lachen tijdens een minuut stilte.

Tijdens deze minuut stilte werd stilgestaan bij de slachtoffers van het conflict tussen Israël en Hamas en de moord op een docent Frans. De Franse voetbalbond FFF liet al weten dat Todibo zich moest verantwoorden tegenover de ethische commissie (NCE) van de bond. De 23-jarige verdediger wilde maandag graag duidelijkheid verschaffen en verklaarde zijn gedrag tegenover de Franse pers.

"Ik ben geen respectloze man als het om dit soort zaken gaat. Ik moest zenuwachtig lachen tijdens de minuut stilte, maar ik maakte op geen enkele manier grapjes over de huidige situatie", vertelt Todibo, geciteerd door L'Équipe. "We zaten op de tribune tussen supporters van de tegenstander. Sommigen maakten grappen, waardoor er bij mij een nerveuze lach uitkwam."

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die beledigd is", vervolgt Todibo. "Dit schaadt de opvoeding die mijn moeder mij gaf. Sommige mensen beweren dat het mij niets kan schelen, dat een leraar is overleden. Je moet weten dat mijn moeder twintig jaar in het onderwijs heeft gewerkt. Dit had dus ook mijn moeder kunnen overkomen. Dit alles weerspiegelt mijn imago niet en dat stoort mij."

Het is onduidelijk of de verklaring van Todibo in de Franse pers voldoende was, of dat hij zich alsnog bij de FFF moet verantwoorden.

Bekijk hieronder de beelden van het voorval.