Belgische Beloften raken pas laat voorbij Malta, maar blijven wel foutloos

13-10-2023 20:14 Laatste update: 20:21
3

De Belgische beloften zijn foutloos gebleven in hun EK-kwalificatiecampagne. Makkelijk werd het niet tegen voetbaldwerg Malta, al werd er uiteindelijk wel met 0-2 gewonnen.

Onze beloften waren de grote favoriet om de driepunter te pakken en toonden zich ook al vroeg in de eerste helft de beste ploeg. De jonge Duivels hadden constant overwicht, de meeste kansen en kwamen via Lucas Stassin, Jorne Spileers en Koni De Winter tot enkele goede kansen. Ondanks dat overwicht bleef het toch lang wachten op dat eerste doelpunt.

Na 45 minuten was het nog niet raak voor de jonge Duivels en ook in de tweede helft bleven de jonge Belgen baas. Kansen genoeg, maar het eerste doelpunt viel pas een kwartier voor tijd. Kazeem Olaigbe kon op aangeven van Rommens de bevrijdende 0-1 scoren.

De zege was helemaal binnen nadat Arne Engels in het slot en vrije trap staalhard tegen de netten kon knallen. 0-2, waardoor de jonge Duivels met een foutloos parcours het komende dinsdag kunnen opnemen tegen Hongarije.