Afrika Cup-loting: gunstige loting Marokko, titelverdediger Senegal tegen Kameroen

Afrika Cup-loting: gunstige loting Marokko, titelverdediger Senegal tegen Kameroen

13-10-2023 07:20 Laatste update: 07:24
2

De loting voor de groepsfase van de Afrika Cup 2023 heeft donderdagavond plaatsgevonden. Titelverdediger Senegal is ingedeeld in een poule met Kameroen, terwijl Marokko, op het WK in Qatar nog halve finalist, op papier relatief makkelijke landen heeft getroffen. 

De Afrika Cup had normaliter afgelopen zomer in juni afgewerkt moeten worden, maar dat ging toen niet door. Het toernooi is nu uitgesteld tot begin 2024, om op die manier het regenseizoen in gastland Ivoorkust te omzeilen. Senegal, vorig jaar in de finale te sterk voor Algerije, neemt het op tegen Kameroen, Guinea en Gambia. 

Het Marokko van Bilal El Khannouss (KRC Genk) treft Tanzania, Zambia en de Democratische Republiek Congo. Gastland Ivoorkust kan zich op zijn beurt opmaken voor het Nigeria van Napoli-spits Victor Osimhen, Guinee-Bissau en Equatoriaal Guinea.

Het toernooi begint op 13 januari. De finale is een kleine maand later, op 11 februari. De groepswinnaars, nummers twee en de vier beste landen die als derde eindigen, stoten door naar de achtste finales.