Diefstal op Club Brugge, daders kennen hun straf

Diefstal op Club Brugge, daders kennen hun straf

12-10-2023 11:40
6

Op 6 maart vorig jaar zakten twee mannen af uit het Waalse Florennes naar het Jan Breydelstadion, waar ze een tas met spelersmateriaal van Club Brugge meenamen. De daders kregen allebei een effectieve celstraf.

De 48-jarige G.B. en 37-jarige M.G. werden door de conciërge op heterdaad betrapt toen ze een sporttas van Club Brugge meenamen uit een bergruimte van het Jan Breydelstadion. De schoondochter van de conciërge zag het ook gebeuren, en kon de tas nog net uit de BMW van de daders trekken.

Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning kon de politie de mannen dezelfde dag nog onderscheppen. “Ik had teveel gedronken”, verklaarde één van de daders. De mannen betaalden hun minnelijke schikking die ze aangeboden kregen echter niet, en moesten vervolgens voor de Brugse strafrechtbank verschijnen. Omdat ze ook hier niet kwamen opdagen kregen ze zes en vier maanden effectief, zo meldt Het Nieuwsblad.

Na eerder verzet aan te tekenen kreeg G.B. een nieuw proces. De man die in het verleden al meerdere veroordelingen opliep voor diefstal, vroeg er de vrijspraak maar kreeg deze dus niet.