'Hazard 'pensionada' met vermogen van ongeveer 100 miljoen euro'

'Hazard 'pensionada' met vermogen van ongeveer 100 miljoen euro'

11-10-2023 08:55 Laatste update: 09:54
1

Eden Hazard kondigde dinsdag aan te stoppen als professional voetballer. De voormalig Rode Duivel verdiende bij Lille en vooral bij Chelsea en Real Madrid een topsalaris. Naar verluidt gaat Hazard met pensioen met een vermogen van 100 miljoen euro. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Bij het Franse Lille was het salaris nog 'bescheiden'. Daar verdiende Hazard in het laatste jaar bij die club ongeveer 2,7 miljoen euro per jaar na diverse opwaarderingen van zijn salaris.

Bij Chelsea streek Hazard ongeveer 4,7 miljoen euro bruto op tijdens het eerste seizoen en dat steeg naar 5 miljoen in het derde jaar bij de Engelse topclub. In 2015 verlengde Hazard zijn contract, waarna hij ongeveer het dubbele per seizoen zou hebben verdiend.

In 2019 verhuisde Hazard naar Real Madrid voor maar liefst 115 miljoen euro. Hazard verdiende daar ongeveer 27 miljoen euro bruto op jaarbasis, dat is ongeveer 15 miljoen euro netto.

De linksbuiten verdiende ook geld aan sponsoren en ook voor het beëindigen van het contract bij Real Madrid kreeg de aanvaller ongeveer 7 miljoen euro netto.

Hazard heeft conservatief geinvesteerd in samenwerking met vermogensbeheerder AV Team Conseil in vastgoed en heeft in ieder geval een landhuis in Londen en een luxevilla in Madrid van 9 miljoen euro. Het vermogen van Hazard wordt geschat op 100 miljoen euro.