Vandewalle: 'Wrang om te zien hoe weinig Belgische trainers kans krijgen'

Vandewalle: 'Wrang om te zien hoe weinig Belgische trainers kans krijgen'

10-10-2023 07:35 Laatste update: 08:50
9

Karel Geraerts gaat aan de slag als trainer bij Schalke 04. Hiermee wordt Geraerts één van de weinige Belgische trainers die in een Europese topcompetitie traint. Ludo Vandewalle legt uit waarom dat zo is.

'Wij vinden het wrang om te zien hoe weinig Belgische trainers kansen krijgen buiten de eigen landsgrenzen', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

'Geraerts' collega's zijn zeker niet minder dan coaches uit landen die meer ophef maken over hun trainers', stelde de analist.

Nederlanders, Duitsers, Italianen... ze vinden allemaal werk in het buitenland. Maar met Vincent Kompany en de Brits-Belg Will Still zijn er slechts twee coaches uit ons land werkzaam in een van de zeven competities die hoger dan België op de UEFA-ranking staan', merkte Vandewalle op.

'Daarom zouden we graag zien dat Karel Geraerts goed Duits leert en succesvol is bij Schalke 04', aldus de analist. Hij wees ook op het feit dat slechts acht van de zestien Jupiler Pro League clubs een Belgische coach hebben, een gevolg van buitenlandse overnames volgens Vandewalle.

Geraerts begon bij Union SG als assistent-trainer in 2019 en werd in de zomer van 2022 hoofdtrainer. Nu wacht hem in Duitsland bij Schalke 04 een nieuw avontuur.