UPDATE: 'Verbruggen inderdaad in het doel van Oranje tegen Frankrijk'

UPDATE: 'Verbruggen inderdaad in het doel van Oranje tegen Frankrijk'

09-10-2023 23:02 Laatste update: 10-10-2023 08:30
3

Alles wijst erop dat Bart Verbruggen, de voormalige doelman van RSC Anderlecht, deze interlandperiode de eerste doelman van het Nederlands elftal is, weet het Algemeen Dagblad. Volgens de krant krijgt de keeper van Brighton & Hove Albion de voorkeur boven Nick Olij en Andries Noppert.

Vanwege blessureleed zijn Justin Bijlow en Mark Flekken niet van de partij bij Oranje, dat in de komende interlandperiode tegen Frankrijk en Griekenland speelt. Daardoor moet Koeman opnieuw kiezen voor een nieuwe naam onder de lat. Volgens het AD gaat de voorkeur normaal gesproken uit naar Verbruggen.

In Verbruggen ziet Koeman namelijk de meeste potentie met het oog op de toekomst, zo klinkt het. Ook haalt het AD aan dat Verbruggen op clubniveau hoger speelt dan Sparta-keeper Olij, terwijl Noppert door zijn vormdip nu geen serieuze optie is voor de bondscoach.

Koeman wil zijn aanstaande keuze voor Verbruggen nog niet formeel bevestigen. Verbruggen maakte veel indruk bij Anderlecht en ging voor 20 miljoen euro naar Brighton, waar hij tot dusver de helft van de wedstrijden keepte.

Update: Verbruggen zal inderdaad het doel verdedigen tegen Frankrijk op vrijdag. Daarmee maakt Vebruggen zijn debuut en is hij de jongste keeper bij het Nederlands elftal sinds Jan van Beveren in 1967. Dat meldt Het Laatste Nieuws.