'Anderlecht presenteert project Tous Mauves, om jongeren meer kansen te bieden'

'Anderlecht presenteert project Tous Mauves, om jongeren meer kansen te bieden'

09-10-2023 16:21
1

RSC Anderlecht heeft een nieuw project gepresenteerd genaamd Tous Mauves. In samenwerking met Telenet wil paars-wit de Brusselse jongeren die minder kansen krijgen toch de mogelijkheid bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het idee draait om meer dan alleen voetbal, het gaat ook om huiswerkbegeleiding, het toegankelijk maken van laptops en jongeren bedrijfsbezoeken aanbieden, weet Het Nieuwsblad.

In het nieuwe project van Anderlecht wat de club samen aangaat met Telenet wordt Brussel omschreven als de hoofdstad van talent. 29% van de Brusselse gezinnen leeft echter in armoede en één op vier Brusselse jongeren onder de 18 jaar dreigt sociaal uitgesloten te worden omdat ze niet genoeg kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Aan dat gegeven wil Anderlecht nu verandering brengen. Anderlecht is zelf geen sociale organisatie, maar heeft wel de mogelijkheid om een grote sociale impact te hebben. Via dit project gaat de club een netwerk opzetten met sociaal, maatschappelijke organisaties in Brussel.

Kenneth Bornauw, de CEO Non Sports van Anderlecht, vertelt wat precies de bedoeling is van het project Tous Mauves. “Als je kijkt naar de jeugdacademie van Anderlecht: dat is een spiegel van de maatschappij. Het welzijn van die jongeren ligt ons na aan het hart. Wij willen als Anderlecht ook bepaalde waarden uitdragen - diversiteit, inclusie, sociale integratie - en Tous Mauves zal helpen om kansen te geven aan jongeren die elk hun talent hebben”, citeert Het Nieuwsblad Bornauw.

Tim Borguet, de Chief Marketing van Anderlecht legt uit voor de jongeren zijn via het project Tous Mauves. “Wie zijn talent ontdekt en kan ontplooien, staat later sterker als hij de arbeidsmarkt op komt. Een van de initiatieven zal ook zijn om zo’n 1000 laptops te verzamelen en die te doneren aan kansarme gezinnen”, aldus Borquet. Borquet vertelt verder dat de kinderen ook bedrijven kunnen bezoeken. Anderlecht heeft 40 businessklanten die een loge hebben in het stadion.