Vandenbempt kritisch voor Club Brugge: Stralen geen onoverwinnelijkheid uit

Vandenbempt kritisch voor Club Brugge: "Stralen geen onoverwinnelijkheid uit"

09-10-2023 11:25
16

Peter Vandenbempt heeft maandag gereageerd op de prestatie van Club Brugge dit afgelopen weekend. Blauw-Zwart ging 2-1 onderuit tegen Standard, en blijft zo achter met 16 op 30. Volgens Vandenbempt is één doelpunt per wedstrijd en het gebrek aan clean sheets een belangrijk pijnpunt bij Club.

Vandenbempt vindt dat Ronny Deila de stand van zaken op een correcte manier had benoemd. “Het is niet goeg genoeg”, klonk het bij Sporza. Volgens Vandenbempt is dit juister dan de analyse van Hans Vanaken die zei dat ze bij Brugge hun vele kansen simpelweg niet hadden afgemaakt.

De analist is van mening dat Club Brugge geen onoverwinnelijkheid meer uitstraalt, in tegenstelling tot hun topjaren. “Vroeger begon de tegenstander geklopt aan de wedstrijd, en nu weten ze dat er zelfs bij een achterstand mogelijkheden liggen”, zegt hij.  

Volgens Vandenbempt worden de vele vragen rond de defensie van Club Brugge absoluut niet uitgeveegd. “Een clean sheet in twaalf wedstrijden is weinig, zeker als je niet verder geraakt dan één doelpunt per wedstrijd”, klinkt het. “Niet moeilijk dat je dan weinig wint en 16 op 30 scoort”, besluit de analist.