“Ngoy (Standard) moet zich nu houden aan een rol die hem het minst past”

“Ngoy (Standard) moet zich nu houden aan een rol die hem het minst past”

09-10-2023 11:42
2

De overwinning tegen Club Brugge zorgt voor een derde driepunter in de Jupiler Pro League voor Standard. Op het veld liepen een aantal uitblinkers rond. Bodart in doel, maar zeker ook Nathan Ngoy vanaf links het prima deed. De Franstalige collega’s van Complètement Foot zijn alvast fan. 

"Het is gewoon op papier dat Standard een 3-5-2 formatie speelt. Het is helemaal geen 3-5-2. Ngoy staat dus linksback in dit team. Djenepo deed vandaag wat verdedigende inspanningen omdat het moest, aangezien Skov Olsen voor hem stond”, analyseert het panel van Complètement Foot

In de meeste wedstrijden moet Ngoy linksback spelen. Een positie die misschien wat onwennig kan aanvoelen, aangezien de verdediger tegen zijn voet in speelt. “Hij deed het vandaag erg goed, vooral in zijn infiltratie met de bal aan de voet. Hij was interessant in zijn stoppende spel. Zijn anticipatie was erg goed. De rust die hij brengt is ook erg goed. Kortom: hij doet het goed."

Voor Alex Teklak moet hij echter wel een andere positie op het veld krijgen. "Ik heb hem al op rechts zien spelen. Hij is echt interessant als hij op rechts speelt. Hier moet hij zich houden aan de rol die het minst bij hem past en zelfs dat doet hij heel goed."