Boucaut over VAR-fase Standard-Club Brugge: De twee lijnen raken elkaar”

Boucaut over VAR-fase Standard-Club Brugge: "De twee lijnen raken elkaar”

09-10-2023 10:59
20

Na afloop van de partij tussen Standard en Club Brugge was er veel te doen rond de openingstreffer van Bokadi van Standard. De VAR nam ruim de tijd om de fase te analyseren en uiteindelijk werd het doelpunt, na een vermoeden van buitenspel, toch goedgekeurd. Alexandre Boucaut werpt een blik op de goal.

In de 2-1 overwinning van Standard scoorde Bokadi de 1-0 voor de thuisploeg. De VAR bekeek de situatie en oordeelde dat er geen buitenspel mee gemoeid was. Boucaut lijkt niet zeker te zijn dat de scheidsrechters hier in de fout gingen. "Op de VAR-beelden kun je zien dat de rode lijn, de lijn van de spits, voorbij de lijn van de verdediger wordt getoond", legt de voormalige scheidsrechter uit, geciteerd door RTBF

"Op basis van de beschikbare technologie stond de aanvaller daarom buitenspel”, begint Boucaut. Hij legt uit hoe ze steeds het beste beeld proberen te nemen, bij het begin van de pass. “We zullen nooit de echte waarheid hebben als het gaat om buitenspel. Als de twee lijnen elkaar raken, zoals in dit geval, en VAR vindt dat er geen ruimte is tussen de twee lijnen, moeten we de beslissing van de lijnrechter volgen. Omdat de assistent zijn vlag niet had gehesen, volgde de VAR de beslissing van het veld."