De Boeck na Westerlo – Kortrijk: “Wanneer is die bal wel onder controle?”

De Boeck na Westerlo – Kortrijk: “Wanneer is die bal wel onder controle?”

07-10-2023 22:32
3

Glen De Boeck, de hoofdtrainer van KV Kortrijk, blikt terug op de kraker tegen KVC Westerlo in de kelder van de Jupiler Pro League. Kortrijk verloor uiteindelijk met 0-1 bij Westerlo. In de 87e minuut leek Kortrijk op gelijke hoogte te komen, maar na het ingrijpen van de VAR keurde scheidsrechter Nathan Verboomen de goal af in verband met buitenspel. In de 92e minuut claimde Kortrijk nog een penalty, de VAR bekeek opnieuw de fase, maar gaf geen penalty.

De Boeck vertelde het volgende over de match tussen Kortrijk en Westerlo. “We hebben de eerste helft gedomineerd, maar je moet altijd scoren. Bij de eerste tegenaanval krijg je meteen een doelpunt binnen. Heel jammer. En dan komt die penaltyfase ...", citeert Sporza De Boeck.

De Boeck ging dieper in op het penalty moment. “De speler van Westerlo krijgt de bal niet onder controle, dus oordeelde de scheidsrechter dat het dezelfde fase was. Maar wanneer is die bal wel onder controle? Voor mij is een slechte controle ook een controle. Punt”, aldus De Boeck.

De Boeck vond dat een 1-1 gelijkspel verdiend was geweest tussen Kortrijk en Westerlo. “Ik heb een strijdlustige ploeg gezien met veel inzet en veel karakter. Ik ben tevreden over de wedstrijd van mijn jongens, al blijven zij ontgoocheld achter”, besluit De Boeck.