Westerlo pakt levensbelangrijke driepunter in kelderduel tegen KV Kortrijk

07-10-2023 20:10
10

KV Kortrijk is de nieuwe rode lantaarn in de Jupiler Pro League. In de kelderkraker tegen KVC Westerlo was het wel de bedrijvigste ploeg, maar niet de ploeg met de doelpunten. Het werd 1-0.

Met KVC Westerlo en KV Kortrijk stonden de twee slechtste leerlingen van de JPL-klas tegenover elkaar. Twee ploegen die een driepunter nodig hadden en zich ook wilden tonen in de belangrijke kelderkraker.

In die eerste helft toonde KV Kortrijk zich wel de betere ploeg, maar de kansen afwerken zat er niet in. Dat deed Westerlo aan de overkant wel. Bij de eerste echte kans voor de Kemphanen was het meteen raak en wist Daci voor de voorsprong te zorgen.

KVK leek vroeg in de tweede helft de gelijkmaker te scoren, maar het feestje ging niet door na buitenspel van El Idrissy. De felle start van KV Kortrijk was van korte duur en het echte antwoord bleef uit.

Het gaf Westerlo de kans om zich in de partij te knokken, kansen te creëren, maar die ook te missen. Daci had de 2-0 aan de voet, hij vergat echter af te maken. Een Kortrijkse repliek leek er niet meer te komen, tot Abdelhak Kadri de bal kreeg. De Algerijn wist de bal in doel te schieten. De VAR greep echter in en keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Het bleef dan ook 1-0.