Burnley en Kompany verliezen opnieuw, vierklapper tegen Chelsea

07-10-2023 17:55
3

Burnley heeft de goede prestatie tegen Luton Town dan toch niet kunnen herhalen. De ploeg van Vincent Kompany kwam wel op voorsprong, maar gaf die nog uit handen: 1-4.

Kompany kon eerder deze week zijn eerste overwinning in de Premier League te vieren met Burnley en hoopte dat te kunnen herhalen tegen Chelsea. Geen makkelijke klus, zo bleek al snel. De Londenaren waren baas in de openingsfase en drukten Burnley helemaal naar achteren.

Het was echter Burnley dat tegen de gang van het spel in als eerste kon vieren en na een kwartier voetballen op voorsprong kwam via Wilson Odobert. Een mooie voorsprong voor Burnley, waar er lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek te zijn. Tot iets voor rust dan toch. In het slot van de eerste helft wist Chelsea toch nog te scoren na een eigen doelpunt van Rode Duivel Al-Dakhil.

In de tweede helft liep het helemaal af voor Burnley, dat al snel een strafschop tegen zich gefloten kreeg en Palmer die in doel zag werken. De nederlaag leek helemaal zeker nadat Raheem Sterling er na iets meer dan een uur voetballen zelfs 1-3 van maakte.

Helemaal zegezeker was Chelsea een kwartier voor tijd. Tien minuten na de derde treffer kon Nicolas Jackson de zege voor Chelsea veilig stellen met de 1-4. Dat was ook de eindstand.