OHL kan uitblinker Denkey niet stoppen, Togolees scoort er drie voor Cercle

07-10-2023 18:01
5

Cercle Brugge en Oud-Heverlee Leuven hebben voor een leuke partij kunnen zorgen, maar niet voor een winnaar. Na een spectaculaire eerste helft stond het al 2-2 en bleek dat ook de eindstand te worden.

Kevin Denkey heeft zich van zijn beste kans laten zien tegen Oud-Heverlee Leuven. De Togolese spits kroonde zich tegen de Leuvenaren tot matchwinnaar door maar liefst drie keer te scoren: 3-2.

Na enkele moeilijke weken kon Cercle Brugge een driepunter goed gebruiken. Coach Muslic greep al in met enkele nieuwe namen en zag ook hoe de Vereniging na slechts drie minuten voetballen al op voorsprong kwam via topschutter Kevin Denkey.

Het startsein van een bijzonder leuke wedstrijd, waarin OHL nog geen minuut later alweer kon tegen prikken en via nieuwkomer Raz Shlomo meteen op gelijke hoogte kwam. Nog voor er al tien minuten werd gevoetbald kwam er zelfs nog een Cercle-treffer na geklungel achterin bij OHL, maar werd die terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Zowel Cercle als OHL kregen daarop nog enkele goede kansen, maar scoren zet er enkel voor de Vereniging nog in. Het was Denkey die met zijn tweede van de partij Cercle met een voorsprong de rust leek in te schieten. Leek, want net voor de pauze kwam OHL toch weer langszij via Banzuzi en stond het 2-2 bij de rust.

Wie dacht dat het er rustiger aan toe ging gaan, kwam bedrogen uit. In tegenstelling tot de eerste helft vielen er geen vroege doelpunten, maar kwamen er wel enkele kansen.

De gevaarlijkste ploeg op het veld was ook Cercle, al slaagde deVereniging er aanvankelijk niet in om de netten ook een derde keer te doen trillen. Het leek 2-2 te gaan blijven, maar dat zag Denkey niet zitten. In de slotminuten kroonde hij zich helemaal tot matchwinnaar met de 3-2 eindstand.