‘Eigenaar Westerlo blijft investeren, opnieuw 15 miljoen voor De Kemphanen’

‘Eigenaar Westerlo blijft investeren, opnieuw 15 miljoen voor De Kemphanen’

05-10-2023 11:14
10

Ercan Oktay, de Turkse eigenaar van KVC Westerlo, blijft investeren in De Kemphanen. Oktay heeft een nieuwe kapitaalsverhoging gedaan van 15 miljoen euro. De sportieve resultaten blijven achter in de Jupiler Pro League, maar de investeringen blijven komen weet Het Laatste Nieuws.

In de zomerse mercato was Westerlo al flink aan het spenderen in nieuwe transfers. Westerlo gaf in totaal 16,04 miljoen euro uit aan inkomende transfers. Dit was meer dan de totale transferuitgaven van de clubgeschiedenis in één zomer.

Het is drie jaar geleden dat Oktay Westerlo overnam. Mede door de invloed van de eigenaar kwam Westerlo van de Challenger Pro League naar de Jupiler Pro League. Ook zorgde Oktay ervoor dat er een modern oefencomplex kwam naast ’t Kuipje.

Toch betalen de investeringen van Westerlo zich sportief nog niet uit. De ploeg draagt de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Na negen gespeelde matchen heeft de ploeg slechts drie punten behaald. Aankomende zaterdag wacht er een levensbelangrijke match, KV Kortrijk komt op bezoek. Kortrijk staat één plekje boven Westerlo met twee punten meer.