Kompany na eerste driepunter in Premier League: “Dat maakte immens verschil”

Kompany na eerste driepunter in Premier League: “Dat maakte immens verschil”

04-10-2023 08:28
3

Vincent Kompany pakte met Burnley de eerste driepunter in de Premier League. Luton Town werd met 1-2 opzijgezet na een spannende slotfase.

Na afloop was Kompany uiteraard een tevreden oefenmeester. “Dit voelt geweldig aan, die eerste drie punten in de Premier League. We moesten ervoor vechten. Ik ben trots op wat de ploeg vandaag heeft laten zien”, citeert Het Laatste Nieuws het Anderlecht-icoon.

Burnley heeft moeten vechten voor de drie punten. “We toonden hoe we het vorig jaar in de Championship deden. Er is veel gezegd over hoe we spelen in balbezit, maar we kunnen ook knokken. Diegenen die ons hebben gevolgd in the Championship zullen weten dat we van dit soort matchen houden. Ik zal een gevecht nooit uit de weg gaan.”

Kompany kon ook rekenen op Lyle Foster (ex-Westerlo). “De terugkeer van Foster maakte een immens verschil. De eerste helft was voetbalgewijs heel goed, de tweede helft was meer op karakter. We hebben soms nog te veel kansen nodig om te scoren. En de goal van Jacob Bruun Larsen? Dat is exact waarvoor we hem naar hier haalden.”