UPDATE: Disciplinair Comité bevestigt dat Bonsu Baah geen schorsing krijgt

UPDATE: Disciplinair Comité bevestigt dat Bonsu Baah geen schorsing krijgt

03-10-2023 16:32 Laatste update: 04-10-2023 15:30
68

Christopher Bonsu Baah, de 18-jarige rechtsbuiten van KRC Genk, krijgt dan toch geen schorsing na zijn rode kaart tegen KVC Westerlo. Bonsu Baah kreeg een rode kaart nadat hij een slaande beweging had gemaakt in de richting van Westerlo-speler Thomas Van den Keybus.

Het bondsparket deed eerst een schorsingsvoorstel van drie matchen waarvan één effectief en een geldboete van 2.500 euro. Maandag gaf scheidsrechter Wesli De Cremer toe dat een gele kaart een betere straf was geweest, hierdoor heeft de bondsprocureur besloten om de schorsing in te trekken, weet Het Laatste Nieuws.

Het was voor de jonge Bonsu Baah al de tweede keer dat hij de rust niet haalde bij Genk. Bonsu Baah kreeg eerder al tegen RSC Anderlecht een dubbele gele kaart. Dit gebeurde in een opstootje met Rode Duivel Jan Vertonghen.

Update 4/10: Intussen heeft het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond bevestigd dat er geen verdere schorsing zit aan te komen voor Bonsu Baah, schrijft Het Nieuwsblad. Aangezien het Bondsparket haar vordering dus had aangepast, was daar ook geen aanleiding meer toe. Het Disciplinair Comité volgt het oordeel van het parket. Dat betekent dat Bonsu Baah er zondag bij kan zijn wanneer KRC Genk op bezoek trekt bij KAA Gent.