OH Leuven-verdediger Pletinckx: Een inschattingsfout van onze keeper

OH Leuven-verdediger Pletinckx: "Een inschattingsfout van onze keeper"

03-10-2023 09:40

Oud-Heverlee Leuven verloor zaterdag in de Jupiler Pro League van Standard. Ewoud Pletinckx blikt terug op de thuiswedstrijd tegen de Rouches, waar zijn doelman in de fout ging. Daarnaast is volgens hem het gebrek aan creativiteit en ideeën het grootste pijnpunt bij de Leuvenaars.

Door het ontbreken van de geblesseerde Federico Ricca, is Pletinckx helemaal opgestaan als de leider in de verdediging bij OHL. Wat de eerste tegengoal betreft windt Pletinckx er geen doekjes om. “Prévot riep om de bal te laten. Ik wou hem beschermen maar dacht dat hij korter zat. Hij bleek er niet te zijn. Een inschattingsfout van onze keeper”, is de centrale verdediger eerlijk in Het Nieuwsblad.

Opvallend was dat OHL de bal opeiste, maar er weinig mee kon doen. “Op de counter lukt het, maar echt zelf gevaar creëren, gaat moeilijk”, klinkt het bij Pletinckx. Voetballend is er nog werk aan de winkel. “We missen een beetje creativiteit en ideeën. We moeten meer creëren aan de bal”, voegt de centrale verdediger eraan toe.

Oud-Heverlee Leuven blijft na 9 speeldagen achter met 9 op 27, goed voor een 13e plek in de stand. Zaterdag neemt OHL het op tegen Cercle Brugge, dat op dit moment op de achtste plek staat met 12 punten.