Genk krijgt veeg uit de pan: Achterdeur blijft wagenwijd openstaan

Genk krijgt veeg uit de pan: "Achterdeur blijft wagenwijd openstaan"

02-10-2023 22:42
4

Voor de tweede thuiswedstrijd op rij bleef KRC Genk steken op een spectaculair 3-3-gelijkspel. Tegen KVC Westerlo zag het er nochtans goed uit, zelfs na een rode kaart voor Christopher Bonsu Baah. Dat de Limburgers die uitsluiting als kantelpunt inroepen, vindt Peter Vandenbempt een zwaktebod.

De journalist van Sporza zou Bonsu Baah geen rechtstreeks rood gegeven hebben, maar een tweede gele prent. Dat zou echter niets aan de zaak veranderd hebben. Bovendien moet Genk zich niet verschuilen achter de beslissingen van de scheidsrechter, vindt Vandenbempt. "Dat is altijd gemakkelijker en dan ligt de focus niet op het eigen falen natuurlijk", is hij streng bij Sporza.

Tegen Westerlo slikte Genk dus opnieuw drie tegentreffers. Dat is van het goede teveel, aldus Vandenbempt. "Zoals Westerlo gisteren, dat is toch de laatste van het klassement en geen ploeg die overloopt van vertrouwen", klinkt het. Als Genk twee punten te grabbel gooide, heeft het dat enkel aan zichzelf te wijten. "Gisteren zat Racing Genk wat mij betreft ondanks die man minder in een zetel na de rust."

De thuisploeg had "gegroepeerder" moeten verdedigen, stelt Vandenbempt. Aangezien het dat niet deed, kwam Westerlo finaal nog terug. "Dan mag je nog uitstekend gevoetbald hebben, zoals Genk al vaak heeft gedaan, en veel doelpunten maken. Maar als de achterdeur wagenwijd blijft openstaan, kan je geen matchen winnen", besluit de journalist.