Deila krijgt zware kritiek te verwerken van ex-speler: Het was zo belachelijk

Deila krijgt zware kritiek te verwerken van ex-speler: "Het was zo belachelijk"

01-10-2023 16:05
2

Ronny Deila heeft de voorbije jaren van flink wat voetballers lof gekregen voor zijn werkwijze. Niet iedereen is echter fan. Zo is Alexandre Calut, momenteel aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven, bijzonder kritisch voor de Noor.

Calut kwam vorig seizoen nog uit voor Standard, maar wordt nu uitgeleend aan OHL. Bij de Rouches kende hij een moeilijke samenwerking met Deila. "Hoewel de directie van Standard altijd in mij geloofde, rekende Ronny Deila niet op mij. Ik voelde al snel dat hij een probleem met mij had", klinkt het bij La Capitale.

De linksachter houdt dan ook geen goede herinneringen over aan Deila. "Deila vond mij arrogant. Hij beweerde ook dat ik slecht verdedigde. Het is een kritiek die ik kon ergens wel kon begrijpen, aangezien ik niet als linksback was opgeleid maar als nummer 8. Ik moest nog aan dat aspect van mijn spel werken", aldus Calut.

Om zijn defensieve taken te verbeteren, gaf Deila de linksachter nog een opvallende opdracht. "Hij stuurde mij terug naar beloften en ik moest een soort van rapport maken waarom ik zo slecht verdedigde. Met daarbij hoe ik weer in het eerste elftal zou komen. Het was alsof ik terug op school zat. Het was zo belachelijk, dat ik dit niet deed", besluit Calut.