Hoefkens blijft positief bij Standard Luik: “Dat moet onze ambitie zijn”

Hoefkens blijft positief bij Standard Luik: “Dat moet onze ambitie zijn”

28-09-2023 15:25
7

Carl Hoefkens en Standard Luik moeten nog op stoom komen in de competitie. De oefenmeester gaf een persconferentie en bleef opvallend positief.

In oktober speelt Standard tegen Club Brugge, Anderlecht en KAA Gent. “Eerlijk gezegd maakt het me niets uit tegen wie we spelen. Misschien liggen die tegenstanders ons wel beter dan meer defensief ingestelde ploegen. Ze spelen hoger en geven dus meer ruimte weg. Wij hebben de individuele kwaliteiten om daar gebruik van te maken. Als Standard moeten wij tegen elke tegenstander ons ding kunnen doen. Dat moet onze ambitie zijn.”

Afgelopen speeldag speelde het doelpuntenloos gelijk tegen Westerlo. Toch was Hoefkens tevreden. “Ik was gefrustreerd over het gebrek aan efficiëntie, maar voor de rest was ik tevreden over wat mijn ploeg heeft gebracht. Tegen een laag blok als dat van Westerlo ga je geen dozijn open doelkansen kunnen creëren, maar we hadden er genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. Ik vind zelfs dat we als ploeg nog beter waren dan tegen Eupen", citeert Het Nieuwsblad.